• 040-7800175
  • info@deboodschappenmand.nl

Werkwijze

Orchids

 

Hoe werkt het?

Wij hebben een geweldig leuk team van vrijwilligers die de hele week bezig zijn om het voedsel te verzamelen, uit te pakken, om te pakken, op de plaatsen zetten, tellen en daarnaast ook nog de locatie schoonhouden.

Zij doen hun best om iedere vrijdag de deelnemers een zodanig evenwichtig mogelijk pakket levensmiddelen aan te bieden. De inhoud van het pakket is sterk afhankelijk van wat de markt biedt. Door samenwerking tussen voedselbanken uit verschillende steden ontstaat steeds vaker een uitgebalanceerd en breed voedselpakket. Vaste onderwerpen zijn: dagvers brood, zuivelproducten, diepvries maaltijden, groente, veel zoetwaren, enz.

Op woensdag en donderdag wordt door een aantal vrijwilligers onder leiding van Bet de Kort bepaald hoe het pakket er uitziet op vrijdag. Vrijdag is DE dag: dan wordt tussen 10.00 tot 13.00 uur alles uitgedeeld. Alle deelnemers ontvangen afhankelijk van de gezinsituatie en eventueel hun religie een pakket.

Hoe is de Boodschappenmand Valkenswaard georganiseerd:

De hele organisatie vanaf het inschrijven van de deelnemers, het zoeken van leveranciers, het collecteren van de levensmiddelen, het ruilen van de goederen, het uitdelen van het levensmiddelenpakket, het werven van financiƫle fondsen, enz. wordt uitgevoerd door vrijwilligers die dit allen volledig onbezoldigd doen.